Intelligente Software Tester

Ben jij slim en vind je kwaliteitsbewaking van software belangrijk? Wil je je verder ontwikkelen als software tester bij een informeel bedrijf waar veel ruimte is voor jouw eigen ideeën?

Wij, IntelliMagic in Leiden ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zijn een kleinschalig en professioneel bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. 

Om de kwaliteit van onze software te bewaken zoeken wij een software tester met academisch werk- en denkniveau. De vacature is geschikt voor ervaren QA engineers, maar ook voor mensen die software hebben getest als deeltaak binnen een andere functie en die zich verder in deze richting willen ontwikkelen.

 

Werkzaamheden

Je wordt samen met de andere testers verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole binnen ons op agile principes gebaseerde ontwikkelproces met maandelijkse iteraties. Je werkt tijdens het gehele ontwikkeltraject nauw samen met de developers en de andere testers. We hebben een geautomatiseerde testomgeving die we steeds verder uitbreiden en verbeteren, daarnaast is handmatig testen uiteraard een deel van je werk.

 • Je bedenkt vooraf hoe features en bugfixes getest moeten worden. Je past daarvoor bestaande tests aan of ontwerpt nieuwe tests, voert ze uit en interpreteert de resultaten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het draaien, onderhouden en uitbreiden van de automatische testomgeving en denkt na over hoe we nog meer kunnen automatiseren.
 • Je overlegt met het team over kwaliteitsaspecten als bruikbaarheid, testbaarheid en robuustheid.
 • Je bespreekt met de developers welke impact hun wijzigingen kunnen hebben en stemt je tests hierop af.
 • Je schat in waar de risico’s zitten en je adviseert of het product klaar is voor de maandelijkse release.
 • Je registreert testresultaten en andere relevante bevindingen duidelijk in ons tracking systeem.

 

Over ons

IntelliMagic is een zelfstandig Nederlands bedrijf met ongeveer 70 werknemers, waarvan ruim 40 in Leiden. We ontwikkelen onze software in ons hoofdkantoor in Leiden, en hebben verkoopkantoren in de VS en Duitsland. We gebruiken git als source code control en VMWare voor de testsystemen. Voor de testautomatisering gebruiken we op dit moment de ICTestAutomation suite en zelf ontwikkelde scripts in o.a. PowerShell.

 

Wie ben jij

 • Je hebt een academische opleiding gevolgd en zoekt een baan waarvoor dit denkniveau essentieel is.
 • Je hebt een zeer goed analytisch vermogen, oog voor detail, en kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden.
 • Je hebt ervaring met het testen van software, eventueel als deeltaak binnen een andere functie.
 • Je vindt het leuk om resultaten te doorgronden en je de daarvoor benodigde kennis eigen te maken.
 • Je neemt graag anderen mee in je streven naar aandacht voor kwaliteit.
 • Je bent vriendelijk en open en werkt goed samen met softwareontwikkelaars en andere collega’s.
 • Je spreekt uitstekend Engels en Nederlands, of bent bereid dat laatste te leren door een intensieve cursus.

 

Wat bieden wij

Je werkt in een informele omgeving met hoogopgeleide en bekwame mensen. Plezier in je werk is belangrijk voor ons en werkzaamheden worden afgestemd op je capaciteiten. We bieden mooie arbeidsvoorwaarden en een goed salaris. Thuiswerken kan 1 à 2 dagen per week en daarnaast zien we je graag minimaal 3 dagen per week op ons monumentale kantoorpand in Leiden. We zorgen voor een goed uitgeruste (thuis)werkplek.

Sollicitatie

Als je meer wilt weten over ons bedrijf en de vacature, kijk dan op www.intellimagic.com/werken of bel ons op 071-5796000. Dit geldt alleen als je zelf interesse hebt in de baan; we willen niet gebeld worden door recruiters.

Als je wilt solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en je CV naar werken@intellimagic.com.

 

Je kan deze vacature ook als PDF downloaden.

We verzoeken recruiters niet te reageren op deze vacature.