Cloud Applicatiebeheerder

Ben jij een slimme en klantgerichte applicatiebeheerder met oog voor detail die gestructureerd werkt, en wil je graag bij een leuk middelklein bedrijf met aardige en capabele mensen werken?

Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen interessante software op het gebied van IT Operations Analytics, die we leveren aan grote bedrijven in Europa en de Verenigde Staten.

Voor de dienstverlening aan onze Europese klanten zoeken wij een enthousiaste applicatiebeheerder. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het beheren van onze applicatie voor klanten die de software in de cloud draaien. Je richt klantomgevingen in, controleert dagelijks of alles goed loopt, lost problemen op, installeert nieuwe releases en voert configuratiewijzigingen uit. Je werkt nauw samen met onze systeembeheerders en product support medewerkers in Leiden, en met onze senior consultants in Duitsland.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Je doet het volledige beheer van ons softwareproduct in de per klant opgezette cloudomgeving, in samenwerking met onze twee systeembeheerders die het technisch beheer van de cloud servers doen.
 • Je draagt zorg voor de correcte werking van de software, waaronder ook het monitoren van de automatische processen van uploaden en verwerken van klantdata.
 • Je detecteert en analyseert problemen en lost die zelf op of laat ze oplossen door product support of systeembeheer. Hierbij communiceer je zorgvuldig en vriendelijk met de klant en met je collega’s.
 • Je houdt de documentatie bij die jouw werkzaamheden en de bijzonderheden per klant beschrijft.
 • Je rolt nieuwe productversies gefaseerd uit in een acceptatietestomgeving en daarna in productie.
 • Je voert configuratiewijzigingen uit die voortvloeien uit klantspecifieke wensen.

Over ons
IntelliMagic is een zelfstandig Nederlands bedrijf met 70 werknemers, waarvan 40 in ons hoofdkantoor in Leiden waar we de software ontwikkelen. We hebben twee verkoopkantoren in de VS en Duitsland. Voor de klanten die jij bedient draait onze software op door ons beheerde, per klant apart ingerichte cloud servers.

Wie ben jij

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding of (gedeeltelijke) universitaire opleiding, liefst in een bèta-richting.
 • Je hebt 2 tot 5 jaar IT ervaring als supportmedewerker of als applicatiebeheerder.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en oog voor detail, en kunt door logisch nadenken en gestructureerd werken tot de kern van een probleem doordringen.
 • Je communiceert helder, open en vriendelijk met collega’s en externe contacten.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de correcte werking van onze software voor de klant en streeft ernaar om te allen tijde overzicht te hebben en problemen zo snel mogelijk te verhelpen of escaleren.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands, of bent bereid je Nederlands te verbeteren door middel van een intensieve cursus. Enige beheersing van het Duits is een pré.

Wat bieden wij
Je werkt in een gezellige en informele omgeving in een prachtig pand in het centrum van Leiden, in een team van slimme en bekwame mensen. Plezier in je werk is belangrijk voor ons en er is veel ruimte om werkzaamheden en verantwoordelijkheden op te pakken die bij je passen. We bieden een zeer mooi arbeidsvoorwaardenpakket en salaris.

Sollicitatie
Voor meer informatie over ons bedrijf kun je kijken op www.intellimagic.com/werken en bij vragen over de functie kun je contact opnemen via 071-5796000.

Denk je dat werken bij IntelliMagic iets voor jou is? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar werken@intellimagic.com.

Je kan deze vacature ook als PDF downloaden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.