Senior Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen?

Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers.

Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de beveiliging, beschikbaarheid, stabiliteit, en performance van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten. We draaien onze software in Windows Containers op de Google Cloud Kubernetes Engine. We werken met ‘Infrastructure as Code’ (IaC) met behulp van Terraform en Kubernetes YAML files en gebruiken Git als source code control systeem.

De Amerikaanse instantie van onze cloud wordt beheerd door twee collega’s in de VS. Wijzigingen worden onderling afgestemd en jullie zijn elkaars backup. Behalve met het cloud team in de VS werk je veel met de Applicatiebeheerder in Leiden en met onze Customer Support Engineers. Je werkt in een veilige, professionele werkomgeving met collega’s die vriendelijk, capabel en transparant zijn.

Over ons

IntelliMagic is een zelfstandig Nederlands bedrijf met ongeveer 70 werknemers, waarvan ruim 40 in Leiden. We ontwikkelen onze software in ons hoofdkantoor in Leiden, en hebben verkoopkantoren in de VS en Duitsland.

Jouw technische skills

Je hebt ruime ervaring met het beheer van GCP, AWS of Azure, Kubernetes met Docker containerization, beheer van Windows Server (Powershell) en/of linux (bash/command line), GitOps en CI/CD,  IaC en automation tools zoals Terraform en Ansible. Je hebt kennis van netwerkconcepten zoals VPN, load balancing, subnets. Ervaring met SQL server beheer en monitoring met Pagerduty en Splunk is gewenst.

Wie ben jij

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding en hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt ruime ervaring als Cloud Engineer of Cloud Architect.
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en verantwoordelijkheid dragen geeft je voldoening.
  • Je hebt een zeer goed probleemoplossend vermogen en overziet complexe omgevingen.
  • Je bent je bewust van risico’s die wijzigingen kunnen hebben en laat een collega meekijken indien nodig.
  • Je bent zeer zorgvuldig, werkt procesmatig, en breidt op eigen initiatief documentatie uit.
  • Je bent vriendelijk en werkt goed samen met allerlei soorten contacten, van administratief tot technisch.
  • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands, of bent bereid dat laatste te leren door een intensieve cursus.

Wat bieden wij

Je werkt in een informele omgeving in een monumentaal pand in het centrum van Leiden, in een bedrijf met hoog opgeleide en bekwame mensen. Plezier in je werk is belangrijk. We bieden mooie arbeidsvoorwaarden en een goed salaris. Thuiswerken kan voor 1 tot 2 dagen per week, daarnaast we zien je graag minimaal 3 dagen per week op kantoor. We zorgen voor een goede uitrusting van zowel je thuiswerkplek als je werkplek op kantoor.

Sollicitatie

Als je meer wilt weten over ons bedrijf en de vacature, kijk dan op www.intellimagic.com/werken of bel ons op 071-5796000. Dit geldt alleen als je zelf interesse hebt in de baan; we willen niet gebeld worden door recruiters.

Als je wilt solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en je CV naar werken@intellimagic.com.

Je kunt deze vacature downloaden als PDF.

Lees hier ons privacy statement ten aanzien van sollicitaties.

We verzoeken recruiters niet te reageren op deze vacature.