Software Developer C / C++

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt?

Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch interessante software op het gebied van IT-infrastructuur performance die we verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. Het toepassingsgebied van onze software zorgt voor technisch en intellectueel interessante uitdagingen.

Om een van onze ontwikkelteams aan te vullen zoeken wij een ervaren C / C++ software engineer. Als starter op de arbeidsmarkt met de juiste achtergrond kom je ook in aanmerking.

Werkzaamheden

 • Specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit in onze bestaande producten.
 • Onderhouden van code, bugs oplossen en structurele verbeteringen doorvoeren.
 • Automatische unittests en integratietests maken.
 • Derdelijns supporttaken, zoals het diepgaand analyseren van problemen die door klanten zijn gevonden.

Je kan je eigen creativiteit kwijt bij de invulling van je werk en je werkt nauw samen met de andere ontwikkelaars en de dedicated testers die aan hetzelfde product werken. We werken met maandelijkse release cycles en hebben een op agile principes gebaseerd ontwikkelproces.

Over ons

IntelliMagic is een zelfstandig Nederlands bedrijf met in totaal 70 werknemers, waarvan 40 in Leiden. We ontwikkelen de software in ons hoofdkantoor in het centrum van Leiden, en hebben twee verkoopkantoren in de VS en Duitsland. Onze software draait bij de klant of in een door ons gemanagede Cloud omgeving.

Wie ben jij

 • Je hebt een afgeronde Master in een bèta richting.
 • Je hebt ruime ervaring met (C / C++) softwareontwikkeling, professioneel of tijdens je studie.
 • Je kunt complexe code doorgronden en uitbreiden en draagt ideeën voor verbetering aan.
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in het toepassingsgebied van de software waaraan je werkt.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk en levert robuuste en onderhoudbare code.
 • Je denkt conceptueel na over het technisch ontwerp en zoekt naar structurele oplossingen.
 • Je bent klantgericht. Bij alle designbeslissingen en implementatiekeuzes sta je stil bij een eventuele impact op de gebruiker. Je streeft ernaar de gebruikerservaring zo goed mogelijk te maken.
 • Je communiceert open en vriendelijk met collega’s en externe contacten.
 • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands, of bent bereid dat laatste te leren door een intensieve cursus.

Wat bieden wij

Je werkt in een informele omgeving in een monumentaal pand in het centrum van Leiden, in een team van hoog opgeleide en bekwame mensen. Plezier in je werk is belangrijk voor ons en er is veel ruimte om werkzaamheden en verantwoordelijkheden op te pakken die bij je passen. We hebben een zeer mooi arbeidsvoorwaardenpakket en bieden een marktconform salaris.

Sollicitatie

Voor meer informatie over ons bedrijf kun je kijken op www.intellimagic.com/werken en bij vragen over de functie kun je contact opnemen met Arthur Hillenaar via 071-5796000.

Denk je dat werken bij IntelliMagic iets voor jou is? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar werken@intellimagic.com.

Je kunt deze vacature ook downloaden als PDF.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.