Software Development Team Lead en Project Manager

Ben je een doortastende, sociaal vaardige software development team lead die een ontwikkelteam wil leiden bij een relatief kleinschalig softwarebedrijf met een fijne sfeer?

Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische software op het gebied van IT-infrastructuur performance die we verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zoeken een team lead met software engineering achtergrond voor de aansturing van een team van 3 ontwikkelaars en 1 tester. Samen met twee andere ontwikkelteams werkt dit team aan de continue ontwikkeling van ons product.

De ontwikkelaars zijn hoog opgeleid en volledig ingewerkt in de materie en het is dan ook niet nodig om kennis te hebben van het toepassingsgebied van onze software. Wel zoeken we iemand die ruime ervaring heeft als agile software development projectmanager of teamleider, en een technische achtergrond heeft in softwareontwikkeling.

Verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de totale scope van het ontwikkelwerk binnen het team: het plannen, bewaken en beheersen van de tijdsbesteding, de kwaliteit, en de risico’s.
 • Je ondersteunt de developers bij hun dagelijkse werkzaamheden. Hierbij kan ook het reviewen van designs en code horen.
 • Je begeleidt de developers bij het maken van schattingen en helpt ze over hobbels heen.
 • Je maakt de planning voor het gehele team, verdeelt de werkzaamheden en bewaakt de voortgang. We werken met een op agile principes gebaseerd ontwikkelproces met elke maand een productrelease.
 • Je coördineert de werkzaamheden van je team met de teamleiders van de andere twee teams die aan hetzelfde product werken.
 • In overleg met de productmanager en andere teamleiders stel je de prioriteiten van het ontwikkelwerk vast, waarbij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit moet worden gebalanceerd met zowel urgent als strategisch onderhoud.
 • Je denkt mee over procesverbeteringen om de efficiency en het werkgemak en -plezier te bevorderen.
 • Je maakt de status en voortgang van het werk inzichtelijk en rapporteert hierover.

Over ons

IntelliMagic is een zelfstandig Nederlands bedrijf met in totaal 70 werknemers, waarvan 40 in Leiden. We ontwikkelen de software in ons hoofdkantoor in het centrum van Leiden, en hebben twee verkoopkantoren in de VS en Duitsland. Onze software draait bij de klant of in een door ons gemanagede Cloud omgeving.

Wie ben jij

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in een exacte richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je hebt een uitgesproken talent om zowel mensen als processen te managen, en houdt van korte releases.
 • Je bent initiatiefrijk, proactief en assertief, werkt zelfstandig, bewaakt voortgang en ziet risico’s bijtijds.
 • Je spreekt en schrijft goed Engels en Nederlands.

Wat bieden wij

Je werkt samen met hoogopgeleide en bekwame mensen, in een informele omgeving in een monumentaal pand. Plezier in je werk is belangrijk voor ons. We hebben een zeer mooi arbeidsvoorwaardenpakket en bieden een marktconform salaris.

Sollicitatie

Voor meer informatie over ons bedrijf kun je kijken op www.intellimagic.com/werken en bij vragen over de functie kun je contact opnemen met Arthur Hillenaar via 071-5796000.

Denk je dat werken bij IntelliMagic iets voor jou is? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar werken@intellimagic.com.

Je kunt deze vacature ook downloaden als PDF.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.