Ben jij slim en vind je kwaliteitsbewaking van software belangrijk? Om de kwaliteit van onze software te bewaken zoeken wij een ervaren software tester met academisch werk- en denkniveau.

Wij, IntelliMagic in Leiden ontwikkelen specialistische AIOps software die we verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zijn een professioneel bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers.

Sinds kort maken wij onderdeel uit van de wereldwijde softwareorganisatie van IBM. Als je bij ons komt werken word je in de loop van het jaar officieel een IBM medewerker, met alle carrièremogelijkheden die dat met zich meebrengt.

Download this vacancy as a PDF

Over ons

IntelliMagic is sinds kort onderdeel van een internationaal team binnen IBM. We ontwikkelen onze software in ons kantoor in Leiden, met 14 ontwikkelaars en 4 testers verdeeld over 2 teams. We gebruiken git als source code control en VMWare voor de testsystemen. Voor de testautomatisering gebruiken we op dit moment de ICTestAutomation suite en zelf ontwikkelde scripts in o.a. PowerShell.

Werkzaamheden

Je wordt samen met de andere testers verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole binnen ons op agile principes gebaseerde ontwikkelproces met maandelijkse iteraties. Je werkt tijdens het gehele ontwikkeltraject nauw samen met de developers en de andere testers. We hebben een geautomatiseerde testomgeving die we steeds verder uitbreiden en verbeteren. Daarnaast is handmatig testen uiteraard een deel van je werk.

 • Je bedenkt vooraf hoe features en bugfixes getest moeten worden. Je past daarvoor bestaande tests aan of ontwerpt nieuwe tests, voert ze uit en interpreteert de resultaten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het draaien, onderhouden en uitbreiden van de automatische testomgeving en denkt na over hoe we nog meer kunnen automatiseren.
 • Je overlegt met het team over kwaliteitsaspecten als bruikbaarheid, testbaarheid en robuustheid.
 • Je bespreekt met de developers welke impact hun wijzigingen kunnen hebben en stemt je tests hierop af.
 • Je schat in waar de risico’s zitten en je adviseert of het product klaar is voor de maandelijkse release.
 • Je registreert testresultaten en andere relevante bevindingen duidelijk in ons tracking systeem.

Wie ben jij

 • Je hebt een academische opleiding gevolgd en zoekt een baan waarvoor dit denkniveau essentieel is.
 • Je hebt een zeer goed analytisch vermogen, oog voor detail, en kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het testen van software en het automatiseren van tests.
 • Je vindt het leuk om resultaten te doorgronden en je de daarvoor benodigde kennis eigen te maken.
 • Je neemt graag anderen mee in je streven naar aandacht voor kwaliteit.
 • Je bent vriendelijk en open en werkt goed samen met softwareontwikkelaars en andere collega’s.
 • Je spreekt uitstekend Engels en Nederlands, of bent bereid dat laatste te leren door een intensieve cursus.

Wat bieden wij

Je werkt in een informele omgeving met hoogopgeleide en bekwame mensen. Plezier in je werk is belangrijk voor ons en werkzaamheden worden afgestemd op je capaciteiten. We bieden mooie arbeidsvoorwaarden en een goed salaris. Thuiswerken kan 1 à 2 dagen per week en daarnaast zien we je graag minimaal 3 dagen per week op ons monumentale kantoorpand in Leiden. We zorgen voor een goed uitgeruste (thuis)werkplek.

Als je meer wilt weten over ons bedrijf en de vacature, kijk dan op www.intellimagic.com/werken of bel ons op 071-5796000. Dit geldt alleen als je zelf interesse hebt in de baan; we willen niet gebeld worden door recruiters.

Als je wilt solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en je CV naar werken@intellimagic.com.

We verzoeken recruiters niet te reageren op deze vacature.

Learn More About IntelliMagic

Learn more about IntelliMagic and what it’s like to work with us!