Vacatures

IntelliMagic in Leiden is altijd op zoek naar goed IT personeel, ook als we geen concrete vacatures hebben openstaan. Als je een idee wilt krijgen over hoe het is om bij ons te werken, bekijk dan het filmpje hieronder of lees de testimonials.

Bekijk onze vacatures

Intelligente Software Tester (NL)

Meer weten en soliciteren

Sr. Performance Consultant (DACH)

Meer weten en soliciteren

IntelliMagic als werkgever

 

IntelliMagic ontwikkelt IT infrastructuur analyse software. Onze klanten zijn organisaties voor wie betrouwbare toegang tot hun data essentieel is, bijvoorbeeld banken, verzekeringsmaatschappijen en logistieke bedrijven. Onze software analyseert meetgegevens op basis van ingebouwde expertise en statistische (AI) methodes. Hierdoor krijgen klanten inzicht in verborgen knelpunten in hun IT systemen.

Bij IntelliMagic werken hoogopgeleide en bekwame mensen, die in kleine teams samenwerken om het product uit te breiden en te ondersteunen. Bij ons doe je technisch uitdagend en inhoudelijk diepgaand werk en krijg je veel vrijheid bij de invulling van je werkzaamheden. We doen ons best om voor iedereen een rol te vinden die goed bij zijn of haar kwaliteiten past.

IntelliMagic is een zelfstandig bedrijf, geleid door de oprichters. De sfeer is positief, professioneel en informeel en de lijnen zijn kort. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Latijnse School, een schitterend monumentaal pand in het hartje van Leiden, waar ruim 40 mensen werken. Verder heeft IntelliMagic twee kantoren in Amerika en Duitsland, waar salesmensen en technische consultants zitten. Onze klanten zitten verspreid over de hele wereld.

Medewerkers over IntelliMagic

Eric, Senior Product AnalystEric, Software Developer

Werken bij IntelliMagic is voor mij interessant omdat er veel ruimte is voor eigen ideeën en creativiteit. Daarnaast is het prettig om samen te werken met deskundige collega’s die veel technische expertise in huis hebben. Ons vakgebied is voortdurend in beweging en elk jaar komen er nieuwe technologieën op de markt die wij in onze software willen ondersteunen.

Mark, Software Tester

Als voormalig systeembeheerder bij IntelliMagic is mijn interne overstap naar Software Tester uitstekend geweest. Ik kan mijn ervaring goed hergebruiken en er is veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik haal de meeste voldoening uit samen met mijn collega’s iets afmaken waar een klant veel profijt van heeft – zeker als de klant dit achteraf bevestigt. Het contact met mijn collega’s en team lead is gemoedelijk en informeel, je kunt altijd bij elkaar binnenlopen om te overleggen. Deze ontspannen sfeer wordt gecombineerd met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid bij iedereen om de beste oplossing te leveren.

Willem, Software DeveloperWillem, Software Developer

We maken belangrijke software die van grote waarde is voor onze klanten en die veel positieve impact voor ze kan hebben. Het onwikkelen van onze software is complex, waardoor het werk uitdagend blijft. Bovendien werken we continu aan het verbeteren en uitbreiden van onze producten.

Janine, Software TesterJanine, Software Tester

Ik vind het een uitdaging om als tester de kwaliteit van onze unieke producten te verbeteren. We werken in een team van talentvolle en gezellige collega’s. Bijzonder is ons jaarlijkse bedrijfsuitje van een aantal dagen op een leuke locatie. Hier combineren we het nuttige met het aangename. We wisselen kennis en ideeën uit en scheppen een hechtere band tussen alle collega’s, inclusief onze Amerikaanse en Duitse.

Peter, Software DeveloperPeter, Software Developer

Storage systemen zijn een technisch interessant toepassingsgebied, en er is bij IntelliMagic veel ruimte om expertise op te bouwen. De afstand tot de gebruikers is klein, en nieuwe functionaliteit wordt vaak in samenwerking met hen ontwikkeld. Potentiële klanten krijgen onze software vaak een tijdje op proef. Als developer ben je via dit soort trials regelmatig bij het salesproces betrokken, waardoor het voor mij persoonlijk ook altijd een beetje als een overwinning voelt als er nieuwe klanten bij komen.

Marlie en Hedwig, Office ManagementMarlie en Hedwig, Office Management

IntelliMagic is een gemêleerd bedrijf met leuke en bijzondere mensen, jong en oud, in verschillende disciplines. Die diversiteit maakt het leuk om hier te werken. De sfeer is relaxed en iedereen is heel benaderbaar. Men heeft respect voor elkaar. De directie is ook heel betrokken bij de mensen: het welzijn van de mensen gaat hun aan het hart. Ons werk is zeer afwisselend en vaak uitdagend, uiteenlopend van logistieke ondersteuning tot financiële administratie, met ruimte voor eigen invulling en ontwikkeling. We voelen ons als de spin in het web! Ook de locatie van het kantoor is fantastisch, zo midden in het oude centrum, en het is zo’n gaaf pand!

Louis, Software DeveloperLouis, Software Developer

Eigen inbreng inclusief tegenspraak wordt gewaardeerd, maar als we elkaar niet kunnen overtuigen dan wordt de knoop wel gewoon door de baas doorgehakt, zodat we niet in oeverloze discussies terechtkomen. We werken met slimme mensen, met verschillende achtergronden en met een gevoel voor humor. IntelliMagic is niet gericht op snelle groei, maar op financiële onafhankelijkheid. Dus weinig kans op abrupte negatieve veranderingen.