Wetenschap, Intelligentie en Kunst

In het eeuwenoude schaakspel moeten wetenschap, intelligentie en kunst op de juiste wijze worden gecombineerd om optimale resultaten te bereiken. Dit zijn ook precies de ingrediënten die voor IntelliMagic belangrijk zijn bij de softwareontwikkeling.

De wetenschap staat hierbij voorop. Niet voor niets zijn de meeste medewerkers van IntelliMagic academisch geschoold in de wiskunde, elektrotechniek, natuurkunde, informatica of een andere technische discipline. Net als in het schaakspel vormt een grondige kennis van de materie de basis voor al het verdere denken en handelen.

Intelligentie is cruciaal om de wetenschap goed toe te passen – om de theorie te vertalen naar de praktijk. Men moet zich een voorstelling van de toekomst kunnen maken, maar ook kunnen anticiperen op tegenvallers. Het inschatten van kansen en risico’s, waarmee de schaker zo vertrouwd is, maakt ook bij IntelliMagic onderdeel uit van het dagelijks werk.

En daar waar het aantal combinaties en verwikkelingen zo groot wordt dat dit het menselijke verstand te boven dreigt te gaan, zal het concrete rekenwerk ondersteund worden door een abstractere kunst: intuïtie, soms nauwelijks te onderscheiden van magie.

Leidsch Schaakgenootschap (LSG)

IntelliMagic heeft daarom in 2015 besloten een meerjarige overeenkomst aan te gaan met het Leidsch Schaakgenootschap (LSG), de oudste schaakvereniging van de stad waar IntelliMagic haar hoofdkantoor in de Latijnse School heeft gevestigd. De stad Leiden vormt al honderden jaren een bakermat voor zowel de wetenschap als het schaken – een logische combinatie. Van verschillende schaakmeesters heeft de wieg in Leiden gestaan, maar ook buitenlandse grootmeesters hebben zich altijd aangetrokken gevoeld tot de hier heersende rijke schaakcultuur.

Het wekt dan ook geen verbazing dat het eerste team van LSG wordt aangevoerd en getraind door de Bosnisch-Nederlandse grootmeester Predrag Nikolić, meervoudig kampioen van Joegoslavië én Nederland. Dit team speelt al jaren in de hoogste Nederlandse competitie: de Meesterklasse. Sinds het begin van het sponsorschap draagt het eerste team de naam “LSG IntelliMagic”.

Deze overeenkomst met IntelliMagic stelt LSG in staat om ook jonge en talentvolle schakers, die naar Leiden komen om te studeren of te werken, voor langere tijd aan zich te binden. Omgekeerd vergroot IntelliMagic met deze sponsoring haar bekendheid als inspirerende werkgever in hartje Leiden voor intelligente academici die een uitdagende baan zoeken.